La processionària, un enemic molt perillós pel nostre gos

La processionària, un enemic molt perillós pel nostre gos

La processionària és una eruga molt perillosa pels nostres gossos. Com que són animals molts curiosos i no poden deixar d’ensumar tot el que veuen durant els passejos diaris, hem d’anar amb molta cura. Hem de ser molt responsables perquè només amb un apropament del seu morro a l’eruga pot tenir conseqüències fins i tot mortals pel gos.

El seu nom en llatí és Thaumetopoea pityocampa i hem de tenir molt de compte amb ella sobretot a finals de l’hivern i a la primavera. Les podem localitzar molt fàcilment perquè tenen nius que semblen bosses a les branques dels pins i una vegada adultes van per terra una darrera de l’altre formant files de desenes de membres.
Val a dir que no només són molt perilloses pels gossos, si els humans tenen contacte amb elles, també poden tenir problemes d’urticària i al·lèrgies.
Si el teu gos llepés o estigues en contacte amb aquesta eruga heu d’ANAR IMMEDIATAMENT al veterinari, sense deixar passar el temps. Com més aviat es tracti menys seran els danys que com hem dit abans, poden arribar a ser mortals.

Foto: Max xx via Foter.com / CC BY-NC-SA

COMMENTS

WORDPRESS: 0